Zeytinyağı alırken etiketlerde sıkça karşımıza çıkan bir diğer ifade de “filtreli” veya “filtresiz”dir. Peki bu ne anlama gelir? Hangisi daha sağlıklı, hangisi daha lezzetli? İşte bilinmesi gerekenler.
Filtresiz yağ, “genç şarap” gibi düşünülmeli: taze tüketmek için idealdir.
Filtreli yağ, uzun ömürlü ve istikrarlı kalite isteyen tüketiciler için uygundur.
Araştırmalar, filtresiz yağların polifenol seviyesinin biraz daha yüksek olduğunu ama bunun birkaç ay içinde düşüşe geçtiğini gösteriyor. Filtreli yağ ise daha uzun vadede stabil kalıyor.
Filtreli ya da filtresiz… Her ikisi de doğru üretildiğinde değerli ve sağlıklıdır. Seçim, tamamen tüketim sürenize ve damak zevkinize bağlıdır.